Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Narancsos püspökkenyér
Hozzávalók: 8 tojás, 25 dkg rétesliszt, 8 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg cukor, 8 dkg mazsola, 5 dkg dió, 5 dkg étcsokoládé, 8 dkg kandírozott narancshéj (vagy aszalt gyümölcs), 1 narancs reszelt héja, 1 csomag sütőpor, 1-2 evőkanál tej, csipetnyi só, vaj és liszt a forma kikenéséhez, 1 narancs leve, 30 dkg porcukor.
A tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mazsolát, a vágott diót, a tört csokoládét, a kandírozott narancshéjat meg a reszelt narancshéjat. Apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, az olvasztott vajat. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígítjuk. A tojásfehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk, és óvatosan a masszához keverjük. Kivajazott, kilisztezett őzgerincformába töltjük, majd előmelegített sütőben előbb 5 percig 200 fokon, majd a hőmérsékletet 170-180 fokra csökkentve, tűpróbáig sütjük. Még forrón tálra borítjuk. A mázhoz a narancs levét a cukorral sűrűre keverjük, és bevonjuk vele a kihűlt tésztát.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu