Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 01. 11. péntek2008. 01. 11.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Aszalt szilvás, olajbogyós csirkemell

Hozzávalók: 4 fél csirkemellfilé (kb. 50 dkg), só, grillfűszerkeverék, 3 evőkanál olaj, 8 szem aszalt szilva, pár kanál vörösbor, 8-10 szem olajbogyó, 8 vékony szelet húsos szalonna.

A csirkemelleket lapjában bevágjuk, kissé kiverjük. Sóval, grillfűszerkeverékkel ízesítjük, olajjal bekenjük, és néhány órán át hűtőszekrényben érleljük. Ezután a kimagozott aszalt szilvát vörösborban megforgatjuk, kicsit áztatjuk is, majd a szilvamag helyére egy-egy olajbogyót dugunk. Mindegyik hússzeletbe 2-2 töltött szilvát göngyölünk, majd a szalonnaszeletekkel körbebugyoláljuk. A göngyölt húsokat előmelegített sütőben, közepesnél nagyobb lánggal, 200 fokon 10-12 percig sütjük.

Francia sajtos pite

Hozzávalók: 12 dkg tehéntúró, 17 dkg finomliszt, 12 dkg vaj, 4 dl sűrű tejföl, 4 tojás, 25 dkg sajt,,25 dkg főtt, füstölt tarja, őrölt kömény, pirospaprika ,törött fekete bors, csipet só.

A lisztet összegyúrjuk a vajjal, az áttört tehéntúróval meg egy csipet sóval, és a hűtőszekrényben legalább egy órát pihentetjük. Kinyújtva úgy bélelünk ki vele egy tortaformát, hogy pereme is legyen. Forró sütőben 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és rászórjuk az apró kockákra vágott füstölt tarját. Közben simára keverjük a tejfölt a tojásokkal és a megreszelt sajttal, majd köménnyel, pirospaprikával, sóval, kevés törött borssal ízesítjük. Mindezt a félig sült tésztára öntjük, a tetejét szépen elsimítjuk, és a forró sütőbe visszatolva szép pirosra sütjük. Tálaláskor a tortaformát lehúzzuk róla, és tálra csúsztatjuk. Úgy szeleteljük, akár a tortát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek