Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 02. 15. péntek2008. 02. 15.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Habcsóksütemény

Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 2 dl tejszín, 2 evőkanál narancsszörp.
A díszítéshez: 2-3 mandarin vagy egy doboz mandarinbefőtt.
A forma kikenéséhez: vaj és liszt.

A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd a masszát egyenletesen 8 kisebb kivajazott és kilisztezett süteményformába osztjuk. (Legegyszerűbb, ha a muffinsütőben készítjük.) Előmelegített sütőben, kis lángon 40 percig sütjük, de inkább szárítjuk. Amikor a habcsókok kihűltek, éles késsel óvatosan levágjuk a tetejüket. Mindegyiket megtöltjük narancsszörppel ízesített édes tejszínhabbal, a habba pedig mandaringerezdeket dugunk. Visszahelyezzük a habcsókkalapokat, és a süteményt azonnal tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek