Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával
Hozzávalók: 1 kicsontozott báránycomb, 2-3 ágacska rozmaring, 4 fej fokhagyma, 1 dl olaj, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál méz, őrölt bors, 2 dl fehérbor.
Az előkészített báránycombot sóval, borssal, rozmaringgal bedörzsöljük, majd egy mély tálba helyezzük. Teszünk mellé 4-5 gerezd aprított fokhagymát és egy cikkekre vágott vöröshagymát, nyakon öntjük olajjal, jól letakarjuk, és a hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a húst tepsibe tesszük, ráöntjük az olajos páclevet, és 135-140 fokos sütőben, kb. 2 és fél óra alatt megsütjük. Közben a levével és fehérborral locsolgatjuk. A cukrot egy kisebb serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a mézet, a maradék fokhagymagerezdeket, enyhén megsózzuk. Aláöntünk fél deci fehérbort, és lassan, kevergetve felforraljuk. A pecsenyét a mézes fokhagymával forrón tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu