Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Sertéskoronában sült zsályás rakott burgonya
Hozzávalók: 1,5 kg sertésoldalas; só; egész kömény; 1 csokor zsálya vagy fél evőkanál szárított zsálya; 2 db vöröshagyma; 1 db paradicsom; 1 db zöldpaprika; őrölt bors; 60 dkg burgonya; olaj.
Az oldalas csontjairól éles késsel félig lefejtjük a húst, hogy sütés közben majd szép koronaformát kapjunk. A leeső húsdarabokat félretesszük, vagdalt húshoz vagy aprópecsenyéhez más alkalommal remekül felhasználhatjuk. Az oldalast ezután besózzuk, egész köménnyel megszórjuk, majd karikára hajtogatjuk, és hústűvel megtűzzük. Egy mélyebb tepsibe tesszük, meglocsoljuk olajjal és öntünk alá egy kevés vizet, amelyben majd megpuhul. A meghámozott, karikákra vágott krumplit, a hagymát, a paradicsomot és a paprikát egy edényben összekeverjük, sóval, őrölt borssal, finomra vágott zsályával ízesítjük, majd az egészet az oldalaskoszorúba töltjük. Fóliával légmentesen betakarjuk, és közepes tűzön kb. 90 perc alatt puhára sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, és most már nagyobb lángon a tetejét ropogósra pirítjuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu