Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 04. 11. péntek2008. 04. 11.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Húsgombócok gombamártásban

Hozzávalók: 60 dkg darált marhahús, 40 dkg olasz tészta, 2 zsemle, 1,5 dl tej, 30 dkg gomba, 4 dkg liszt, 2,5 dl marhahúsleves, 1,5 dl vörösbor, 4 paradicsom, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 teáskanál cukor, 1 ek. aprított bazsalikomlevél, 2 vöröshagyma, 1 ek. pirospaprika, 2 ek. vaj, olívaolaj, só, őrölt bors.

A vaj felén és 4 evőkanál olívaolajon 5 percig pároljuk a szeletelt gombát. Meghintjük a liszttel, rátöltjük a húslevest, a bort. Bő negyedórát főzzük, hozzáadjuk a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a cukrot, a bazsalikomot, és további félóráig főzzük. A húst, a finomra vágott hagymát, az áztatott zsemlét összedolgozzuk, sóval, pirospaprikával, frissen őrölt borssal fűszerezzük, és gombócokat formázunk. Felforrósítjuk a maradék vajat és 4 evőkanál olajat, barnára pirítjuk a gombócokat. Átrakjuk egy mély tűzálló tálba, ráöntjük a gombamártást, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és összekeverjük egy kevés olívával. A húsgombócokat a mártással elosztjuk a tészta tetején, és forrón, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek