Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Juci varázscsókja
Hozzávalók:
A piskótához: 7 tojás, 7 evőkanál cukor, 7 evőkanál rétesliszt, vaj és liszt a tepsi kikenéséhez.
A krémhez: 12,5 dkg margarin, 12,5 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 2,5 evőkanál rétesliszt, magozott meggy, mazsola, lekvár, 5 dkg darált dió, rum.
A tetejére: csokoládé tortabevonó, kókuszreszelék.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, fokozatosan adagolom hozzá a cukrot. Egyenként beledolgozom a tojások sárgáját, majd belekeverem a lisztet, de a hab ne törjön össze. A piskótát kivajazott, kilisztezett, kb. 20×30 cm-es tepsibe simítom, előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 30 percig sütöm. Ha kihűlt, kis korongokat szaggatok. A krémhez a porcukorral kikeverem a margarint. A tejet meg a lisztet felfőzöm, kihűtöm. A kétféle hozzávalót összekeverem. A leesett tésztadarabokat is a krémhez adom, továbbá magozott meggyet, mazsolát, lekvárt, diót, rumot, majd a masszát a korongokra púpozom. Csokoládémázzal bevonom, kókusszal megszórom.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu