Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 04. 04. péntek2008. 04. 04.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Juci varázscsókja

Hozzávalók:
A piskótához:
7 tojás, 7 evőkanál cukor, 7 evőkanál rétesliszt, vaj és liszt a tepsi kikenéséhez.
A krémhez: 12,5 dkg margarin, 12,5 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 2,5 evőkanál rétesliszt, magozott meggy, mazsola, lekvár, 5 dkg darált dió, rum.
A tetejére: csokoládé tortabevonó, kókuszreszelék.

A tojásfehérjét kemény habbá verem, fokozatosan adagolom hozzá a cukrot. Egyenként beledolgozom a tojások sárgáját, majd belekeverem a lisztet, de a hab ne törjön össze. A piskótát kivajazott, kilisztezett, kb. 20×30 cm-es tepsibe simítom, előmelegített sütőben, közepes lángon,  kb. 30 percig sütöm. Ha kihűlt, kis korongokat szaggatok. A krémhez a porcukorral kikeverem a margarint. A tejet meg a lisztet felfőzöm, kihűtöm. A kétféle hozzávalót összekeverem. A leesett tésztadarabokat is a krémhez adom, továbbá magozott meggyet, mazsolát, lekvárt, diót, rumot, majd a masszát a korongokra púpozom. Csokoládémázzal bevonom, kókusszal megszórom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek