Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 05. 02. péntek2008. 05. 02.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Mandulás grízsütemény

Hozzávalók: 5 dl tej, 10 dkg búzadara, só, 5 tojás, 5 dkg vaj, fél csomag sütőpor, 10 dkg mandula, 6 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál víz, citromlé.

A tejből és a búzadarából egy csipetnyi sóval, cukor nélkül sűrű tejbegrízt főzünk, majd elkeverünk benne egy egész tojást, és hagyjuk hűlni. Közben 4 tojássárgáját vajjal alaposan kikeverünk, ráöntjük a kihűlt grízre, simára keverjük, végül hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját, és fél zacskó sütőport. 25x35 cm-es kivajazott tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk lehéjazott mandulával. Közepesen meleg sütőben megsütjük. Ha elkészült, kockákra vágjuk, és a tepsiben hagyjuk. Elkészítjük a szirupot is: a kristálycukrot a vízzel kis lángon 15 perc alatt sűrűre főzzük, majd 1-2 teáskanálnyi citromlevet csavarunk bele. A süteményre öntjük, megvárjuk, amíg a tészta magába szívja, és már tálalhatjuk is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek