Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Újhagymakrémes párnácskák 2008.03.19. fotó: Németh András Péter
Újhagymakrémes párnácskák
Hozzávalók: 1 csomag újhagyma, 40 dkg liszt, só, fehér bors, 2 dl tejszín, 10 dkg vaj, 1 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 tojás, olaj a sütéshez.
Harminc dkg lisztből a tojással, a tejjel, csipetnyi sóval és az összemorzsolt élesztővel hagyományos módon palacsintatésztát készítünk. Habverővel alaposan kikeverjük, majd legalább egy félórát pihentetjük. Közben elkészítjük a krémet. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a maradék lisztet, világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott újhagymát, kicsit megpirítjuk. Felengedjük a tejszínnel, és lassan főzzük, amíg jó, sűrű masszát kapunk. Sóval, fehér borssal ízesítjük. A tarkedlisütő mélyedéseit kiolajozzuk, mindegyikbe egy evőkanálnyi tésztát halmozunk. A párnácskák mindkét oldalát rózsaszínűre sütjük, végül kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu