Kóstoljon bele a Vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 05. 30. péntek2008. 05. 30.

Kép: Újhagymakrémes párnácskák 2008.03.19. fotó: Németh András Péter

Kóstoljon bele a Vidék ízébe!
Újhagymakrémes párnácskák 2008.03.19. fotó: Németh András Péter

Újhagymakrémes párnácskák

Hozzávalók
: 1 csomag újhagyma, 40 dkg liszt, só, fehér bors, 2 dl tejszín, 10 dkg vaj, 1 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 tojás, olaj a sütéshez.

Harminc dkg lisztből a tojással, a tejjel, csipetnyi sóval és az összemorzsolt élesztővel hagyományos módon palacsintatésztát készítünk. Habverővel alaposan kikeverjük, majd legalább egy félórát pihentetjük. Közben elkészítjük a krémet. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a maradék lisztet, világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott újhagymát, kicsit megpirítjuk. Felengedjük a tejszínnel, és lassan főzzük, amíg jó, sűrű masszát kapunk. Sóval, fehér borssal ízesítjük. A tarkedlisütő mélyedéseit kiolajozzuk, mindegyikbe egy evőkanálnyi tésztát halmozunk. A párnácskák mindkét oldalát rózsaszínűre sütjük, végül kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek