Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Kacsaleves lestyános kacsagombóccal

ABC2008. 06. 06. péntek2008. 06. 06.

Kép: Kacsaleves lestyános kacsagombóccal 2008.03.18. fotó: Sárközy György

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Kacsaleves lestyános kacsagombóccal 2008.03.18. fotó: Sárközy György

Hozzávalók: 4 kacsacomb, 1 csomag húsleveszöldség (hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller stb.), 20 dkg gomba, só, egész bors, őrölt bors, fél csokor lestyán, 5 dkg liszt, 1 tojás.

A kacsacombokat kicsontozzuk. A csontokat a feldarabolt leveszöldség kíséretében feltesszük húslevesnek főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. A főzési idő vége előtt kb. 30 perccel beletesszük a megtisztított gombát is. A kacsahúsról leszedjük a zsíros bőrt, és a húst finomra daráljuk. Hozzáadjuk a lisztet, a finomra vágott lestyánt meg a tojást. Megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és a masszát jól kidolgozzuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, majd a gyöngyözve fövő levesben kb. 20 perc alatt kifőzzük. Ellenőrizzük, hogy megfőtt-e a gombóc, egyet vágjunk el, és kóstoljuk meg. A levest a benne főtt zöldségekkel, a gombával és a kacsagombócokkal tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek