Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 07. 25. péntek2008. 07. 25.

Kép: Barackos hajók babapiskótás sütemény édesség desszert Fotó: Habik Csaba 2008 05 29

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Barackos hajók babapiskótás sütemény édesség desszert Fotó: Habik Csaba 2008 05 29

Barackos hajók
Hozzávalók 8 darabhoz: 13 dkg liszt, 3 tojás, 5 dkg vaj vagy margarin, só, 30 dkg őszibarack, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 citrom, 3 lapzselatin, 4 dkg szálasra vágott mandula.

Felforralunk 1,2 dl vizet, beleteszszük a vajat vagy a margarint, és hozzáadunk egy csipetnyi sót. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a tészta az edény falától el nem válik. Langyosra hűtjük, egyenként belekeverjük a tojásokat, mindegyikkel jól kidolgozzuk. A tésztát széles szájú, csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a tésztából nyolc, kb. 10 cm hosszú csíkot nyomunk rá. Előmelegített sütőben, 200-210 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton) megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük. A citromhabhoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, majd belekeverjük a feloldott zselatint. A tejszínt habbá verjük, közben beleszitáljuk a cukrot, és belevegyítjük a citromzselét. A meghámozott őszibarackot cikkekre vágjuk. A citromhabot a tésztára nyomjuk, kirakjuk a gyümölccsel, végül meghintjük mandulával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek