Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Almabatyu dióval töltve
Hozzávalók: 8 alma
A tésztához: 10 dkg cukor, 20 dkg vaj, 30 dkg liszt, 1 tojás, ˝ citrom reszelt héja, 1 csipet só, 1 tojás a kenéshez, porcukor a tetejére
A töltelékhez: 15 dkg dió, 5 dkg cukor, 2 evőkanál méz, 5 dkg mazsola, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál cukrozott narancshéj
A cukorból, a vajból, a lisztből, a tojásból és a reszelt citromhéjból egy csipet sóval linzertésztát készítünk. Az összegyúrt tésztát három órára a hűtőszekrénybe tesszük. Közben 10 dkg diót megdarálunk, és összekeverjük a mazsolával. A cukrot és a mézet kevés vízzel felfőzzük, leforrázzuk vele a diót, és jól összekeverjük. A tölteléket cukrozott narancshéjjal és őrölt fahéjjal ízesítjük. Az almákat a magháznál kifúrjuk, és megtöltjük a diótöltelékkel. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és 8 egyforma darabra vágjuk. A töltött almákat a tésztába csomagoljuk, majd tepsire sorakoztatjuk, és megkenjük felvert tojással. A tetejüket megszórjuk a maradék, gorombára vágott dióval, majd forró sütőben megsütjük. Vaníliás porcukorral meghintve, forrón tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu