Vidék íze

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 11. 13. csütörtök2008. 11. 13.

Kép: Sült liba brassói módra 2008.09.03. fotó: Németh András Péter

Vidék íze
Sült liba brassói módra 2008.09.03. fotó: Németh András Péter

Sült liba brassói módra

Hozzávalók: 1 libamell, 2 libacomb, 60 dkg burgonya, 25 dkg savanyú káposzta, 1 dl tejföl, 2 vöröshagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, só, bors

A konyhakész mellet és combot fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, sóval, borssal bedörzsöljük. Tepsibe fektetjük, és kevés vizet aláöntve sütjük-pároljuk. A meghámozott burgonyát és a megtisztított hagymát vastagabb karikákra vágjuk. A hús mellé tesszük és félig megsütjük. Közben a savanyú káposztát kimossuk, fedő alatt 20 percig pároljuk. A húst és a hagymás burgonyát a tepsiből kivesszük. A visszamaradt zsiradék felét leöntjük. A többit elkeverjük a tejföllel. Tűzálló tálba rétegezzük a burgonyát, a hagymát meg a savanyú káposztát, azután ráfektetjük a libahúst, és leöntjük a tejfölös szafttal. Forró sütőben ropogósra sütjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek