Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 01. 29. csütörtök2009. 01. 29.

Kép: Szalonnában sült csirkemáj vagdalt fasírt Fotó: Habik Csaba 2008 11 20

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Szalonnában sült csirkemáj vagdalt fasírt Fotó: Habik Csaba 2008 11 20

Szalonnában sült csirkemájas vagdalt

Hozzávalók
:
40 dkg csirkemáj,
30 dkg darált hús,
16 szelet bacon,
majoránna, só, őrölt bors


A darált húst összekeverjük 2 evőkanál vízzel, sóval, őrölt borssal és majoránnával. A szalonnaszeleteket kiterítjük, kis hengerekké formázva elosztjuk rajtuk a tölteléket. Kicsit ellapítjuk, majd a darált húsos kupacok közepébe rakjuk a megtisztított, kettévágott csirkemájat. Feltekerjük, úgy, hogy középen legyen a máj, körülölelje a darált húsos massza és betakarja a szalonna. Tepsibe tesszük, pici vizet öntünk alájuk, és letakarva, 180 fokos sütőben negyedóra alatt megsütjük. A végén levesszük a fóliát, és a szalonnát rózsaszínűre pirítjuk. Melegen tálaljuk, de hideg előételként, felszeletelve is finom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek