Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 02. 26. csütörtök2009. 02. 26.

Kép: Részeges harcsa fotó: Németh András Péter

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Részeges harcsa fotó: Németh András Péter

Részeges harcsa

Hozzávalók 8 személyre:
• 1,5 kg harcsaszelet vagy -filé
• 30 dkg szeletelt bacon
• 1 póréhagyma
• 50 dkg vegyes gomba
• 3 dl főző tejszín
• 1 dl fehérbor
• zsiradék a sütéshez
• só • őrölt bors
• 1 csokor petrezselyem zöldje


A harcsaszeleteket besózzuk, megborsozzuk. Kevés zsiradékon hirtelen mindkét oldalát átsütjük, majd a szeleteket tepsiben egymás mellé fektetjük. A megmaradt zsiradékban kisütjük a felkockázott szalonnát. Ha megpirult, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, a felszeletelt gombát, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Ha zsírjára sült, hozzáadjuk a tejszínt és a fehérbort, majd meghintjük az apróra vágott petrezselyem zöldjével. A ragut ráöntjük a harcsára, és 180 fokon 40 percig sütjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek