Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Szamócás nöi szeszély NAP
Szamócás női szeszély
Hozzávalók:
4 dkg vaj, 28 dkg cukor
5 tojás, 1 dl tej
1 dkg élesztő, só
30 dkg liszt
10 dkg eperlekvár
30 dkg eper
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A vajat 4 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a fél deci langyos tejben feloldott élesztőt, a lisztet, egy csipet sót és még annyi langyos tejet, hogy puha tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, és kivajazott, kilisztezett tepsire kenjük, körülbelül ujjnyi vastagon. Langyos helyen fél órát kelesztjük. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Kivesszük a sütőből, vékonyan megkenjük eperlekvárral, és kirakjuk félbevágott eperrel. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és rásimítjuk az eperre. Gyenge tűznél 10 percig szárítjuk, amíg a hab teteje rózsaszínű nem lesz. Kockákra felvágva, melegen tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu