Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 05. 07. csütörtök2009. 05. 07.

Kép: Szamócás nöi szeszély NAP

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Szamócás nöi szeszély NAP

Szamócás női szeszély

Hozzávalók:
4 dkg vaj, 28 dkg cukor
5 tojás, 1 dl tej
1 dkg élesztő, só
30 dkg liszt
10 dkg eperlekvár
30 dkg eper
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

A vajat 4 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a fél deci langyos tejben feloldott élesztőt, a lisztet, egy csipet sót és még annyi langyos tejet, hogy puha tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, és kivajazott, kilisztezett tepsire kenjük, körülbelül ujjnyi vastagon. Langyos helyen fél órát kelesztjük. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Kivesszük a sütőből, vékonyan megkenjük eperlekvárral, és kirakjuk félbevágott eperrel. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és rásimítjuk az eperre. Gyenge tűznél 10 percig szárítjuk, amíg a hab teteje rózsaszínű nem lesz. Kockákra felvágva, melegen tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek