Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Barackos citromos lepény édesség sütemény Fotó: Habik Csaba 2009 02 27
Barackos-citromos lepény
Hozzávalók: 2 doboz őszibarackbefőtt • 8 tojás • 25 dkg vaj vagy margarin • 30 dkg cukor • csipetnyi só • 2 csomag vaníliás cukor • 50 dkg liszt • 1 csomag sütőpor • 1 citrom reszelt héja • 2 dl tej • 2 teáskanál citromlé • vaj a tepsi kikenéséhez
Négy tojást szétválasztunk, a fehérjéket hideg helyre rakjuk. A vajat 15 dkg cukorral, a tojások sárgájával és egy csipet sóval krémesre keverjük. Egyenként belevegyítjük a maradék 4 tojást, mindegyikkel alaposan kikeverve a masszát. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a citromhéjat meg a tejet. A tésztát kivajazott 32×38 cm-es tepsibe simítjuk, és kirakjuk a lecsepegtetett, domború felükkel felfelé fordított fél barackokkal. A lepényt 175 fokon 20-25 percig sütjük.
A tojásfehérjéket a citromlével és a maradék cukorral kemény habbá verjük, a barackok közé simítjuk, majd a süteményt további 15 perc alatt készre sütjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu