Búcsú Magdi anyustól

Hát megtörtént az, amitől már egy ideje rettegtek a Barátok közt rajongói: meghalt Magdi anyus/nagyanyus. Mivel az őt alakító színésznőnek elege lett a sorozatból és kilépett, ezért a forgatókönyvírók megnyuvasztották az ország kedvenc takarítónőjét. Ami persze gondosan elő lett készítve, bulvárcikkek tucatjaiban lebegett a hamleti kérdés, legyen vagy ne legyen további élete – és így viszszatérési lehetősége – a kedvelt hárpiának. Míg aztán múlt héten robbant a bomba: Magdi anyus/nagyanyus lebucskázott a lépcsőn, és szegénynek annyi.

ABCUjlaki Ágnes2009. 07. 31. péntek2009. 07. 31.
Búcsú Magdi anyustól

De hogy a nézőknek mégse szakadjon meg a szívük, előbb jól besározódott e mindenki erényének őrzője. Kiderült, hogy legidősebb gyermekének nem is a férje az apja, a Bálint nevű fiát nem Vili bá’ nemzette, hanem annak legjobb barátja. Magdi anyus/nagyanyus szégyenében először azt a rendkívül életszerű megoldást választotta, hogy kolostorba vonult (?), majd amikor a dolgok kissé jobbra fordultak volna, felment a harmadikra takarítani, de utoljára tette. Vili bácsit mindjárt el is vitte bilincsben a rendőrség, magától értetődően. Na mindegy, valahogy be kellett fejezni a szezon utolsó epizódját. Ja, még mellékesen, a lányát féltő egyik főszereplő kidobta a kislány fiúját a szálloda erkélyéről. Most hát azon is rághatják a körmüket a kedves nézők, hogy a Botond gyerek, amúgy Magdi anyus/nagyanyus unokája, vajon mekkorát esett. Kitörte-e a nyakát, vagy csak huppant egyet. Nagy ravaszul azt nem mutatták, hogy földszinti vagy negyedik emeleti erkélyről lett-e kihajítva a sármos masszőr. Mert azért az nem egészen mindegy.

Akár hiszik, akár nem, százezrével vannak olyan nézők, akik 11 éve folyamatosan figyelemmel kísérik e szappanopera-folyamot, amelynek bámulatos sikere talán csak a Szabó családéhoz mérhető. Az igazi rajongókat cseppet sem érdeklik a fordulatok olykor hajmeresztő életszerűtlensége. Mit számít, hogy távolról sem hasonlít például az építésziroda, a rendőrség vagy akár a plébánia munkája az igazira, hogy olyan párok alakulnak, akik az életben soha nem jöhetnének össze, hogy rejtély, miből élnek egyes szereplők és így tovább. Végül is ez tényleg csak fikció, bárhogy lehet alakítani.

Már leírtam máskor is, a BK sikerének egyik titka, hogy a színészek eggyé váltak karakterükkel. Még a legbugyutább, legelnagyoltabb szerepeket is igyekeznek legjobb tudásuk szerint megoldani, sőt megszerettetni. És itt következik a sikeres sorozatok kulcsa: a néző úgy megszokja a pofákat, hogy már meg is szereti őket. Mint ahogyan az ember nem gondolkodik azon, szereti-e Olga nénikéjét, vagy csak megszokta. Olga van és kész. Ilyenek a BK szereplői is. Ezért Magdi anyus/nagyanyus nyugodjék békében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek