Jacko három árvája

Elmondhatjuk, átvitt értelemben százezerszám vannak Michael Jackson árvái – ők az elkötelezett rajongók. Ám mégis csak élt három kisgyerek abban az elvarázsolt kastélyban, amit a sztár Sohaországnak nevezett. A 12 éves Prince Michael, a 11 éves Paris és a hétéves Blanket származását meglehetős homály övezi.

ABCUjlaki Ágnes2009. 07. 16. csütörtök2009. 07. 16.
Jacko három árvája

Hogy például mitől fehérek? A nagyobbik fiú és a lányka anyja egy szőke, kék szemű ápolónő, Debbie Rowe, akit Jacko még el is vett a cél érdekében, majd miután mesterséges megtermékenyítéssel anyává tette, elváltak, és magas tartásdíj fejében az énekes kapta meg a nevelési jogot. A legkisebb gyerek pontos származása rejtély.

De mindez nem is fontos, mert ez a különc, furcsa ember, ez a zseniális őrült nagyon jó apának bizonyult. Igaz, nem a mindennapi értelemben, hiszen a világtól elzárta gyerekeit, álarcban vitte őket emberek közé, tanúi lettek szerencsétlen sorsának – de szíve minden melegével szerette őket, és sokat foglalkozott velük. A három gyerek arcát csak a temetés előtti búcsúztató ünnepségen ismerte meg a világ. Meghatottan hallgatta a közönség Paris elcsukló szavait: „A világ legjobb apukája volt.” A nap hősei a gyerekek lettek. Most ezt próbálja felhasználni az öreg Jackson, a nagypapa. Miután a kegyetlen, szadista apa elvette fia gyerekkorát, ötévesen állandó fellépésre kényszerítette, ütötte-verte – most a három unokáról próbálja lenyúzni a hetedik bőrt. Felismerve a gyerekek, különösen a kislány fellobbanó népszerűségét, máris együttest akar alakítani belőlük, hogy körbejárja velük a világot. Az amerikai gyámügy a szigorúságáról ismert, így remélhetőleg nem lesz rá lehetősége.

A felügyeleti jog a nagymamáé, aki, a család józanabb tagjaival együtt, megpróbálja normálisabb mederbe terelni a Jackson gyerekek életét. Például iskolába fognak járni. Más kérdés, hogy be tudnak-e majd illeszkedni a gyerektársadalomba, amely közismerten kegyetlen az átlagtól eltérőkkel szemben…

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek