Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 07. 09. csütörtök2009. 07. 09.

Kép: Ribizlihabos túróspite sütemény édesség desszert Fotó: Habik Csaba 2009 05 29

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Ribizlihabos túróspite sütemény édesség desszert Fotó: Habik Csaba 2009 05 29

Ribizlihabos túrós pite

Elkészítési idő: 70 perc + 30 perc pihentetés
• 1 adag: 370 kcal

Hozzávalók:
A tésztához:
• 20 dkg liszt • 14 dkg vaj • 6 dkg porcukor • 2 tojássárgája • ˝ dl tejföl vagy fehérbor • csipet só • 1 csomag vaníliás cukor • ˝ citrom reszelt héja • 1 kávéskanál sütőpor
A töltelékhez:
• 50 dkg túró • 3 tojássárgája • 12 dkg porcukor • 1 csomag vaníliás cukor • 25 dkg ribizli • 4 tojásfehérje • 20 dkg kristálycukor

A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Hűtőszekrényben körülbelül félórát pihentetjük, és már dolgozhatunk is vele.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Az áttört túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A linzertésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben félig megsütjük. Ekkor rátesszük a túrótölteléket, és további 20-25 perc alatt készre sütjük. Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéből a kristálycukorral kemény habot verünk. Óvatosan hozzákeverjük a ribizlit, majd ezt a habot elosztjuk a túrós lepényen, és a kitámasztott ajtajú sütőben aranysárgára szárítjuk. Vizes késsel szeleteljük fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek