Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 07. 31. péntek2009. 07. 31.

Kép: Joghurtos-tésztás gyümölcssaláta fotó: Sárközy György

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Joghurtos-tésztás gyümölcssaláta fotó: Sárközy György

Joghurtos-tésztás gyümölcssaláta


Hozzávalók:

50 dkg masnitészta (farfalle) • 60 dkg friss idénygyümölcs (eper, szeder, ribizli, málna stb.) • 2 nagy doboz gyümölcsjoghurt • 2 evőkanál méz • só • citromfű a díszítéshez


A tésztát sós vízben roppanósra kifőzzük, majd leszűrjük és lehűtjük. A joghurtot elkeverjük a mézzel, és a tésztához keverjük. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott gyümölcsöket is, azután az egészet óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy se a tészta, se a gyümölcsök ne törjenek össze. A salátánkat friss gyümölccsel és citromfűvel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek