Róluk szól a hír

ABC2009. 07. 02. csütörtök2009. 07. 02.
Róluk szól a hír

RUPIAH BANDA zambiai elnök éppen sajtótájékoztatót tartott egy lusakai étterem kerthelyiségében, amikor a fölötte lévő ágról levizelte egy makimajom. Az elnök nem vesztette el a lélekjelenlétét, és megjegyezte: „Te tényleg lepisilted az új öltönyömet? Ezért Mr. Satának tálallak fel vacsorára.” Ez utóbbi az ellenzék vezére, így aztán mindenki nevetett, amúgy pedig égi áldásnak könyvelték el az incidenst.

II. ERZSÉBET angol királynő, úgy látszik, beszállt a hatalmas Harry Potter-iparba. Két hónapra bérbe adta windsori birtokának egy részét a sorozatot forgató stábnak. Bár a gazdasági világválság miatt neki is jól jön egy kis pluszpénz, de nem csak emiatt döntött így. Mind kiderült, a királynő imádja a varázslóinas kalandjait, s már alig várja, hogy a jövő hónapban bemutassák a következő részt. Most pedig a filmesek elkerítették a vadregényes királyi birtok egy kétezer-hatszáz hektáros területét, s hozzákezdtek a sorozat befejező részének forgatásához, Halálos szentek címmel.

VLAGYIMiR PUTYIN orosz miniszterelnök szívesen ironizálgat másokkal, azt azonban, úgy látszik, nem tűri, hogy vele tréfálkozzanak. Őrizetbe vettek Oroszországban egy voronyezsi művészt, aki egy alkotásában női ruhában, hosszú hajjal ábrázolta Putyint. A magát Suriknak nevező grafikust a Szövetségi Biztonsági Szolgálat erőszak alkalmazásával hallgatta ki – fújtak riadót emberi jogi aktivisták. Szerintük az orosz rendőrök gyakran vesznek célba kormánykritikus művészeket. A rendőrség „nyilvánosság előtt elkövetett mocskolódás” miatt tett feljelentést Surik ellen.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek