Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Fentő mátravidéki lakodalmas tészta sütemény édesség desszert Fotó: Habik Csaba 2009 05 29 HCS
Fentő
Hozzávalók: 40 dkg liszt • 2 dkg élesztő • 2-3 dl tej
• 2 tojás • csipetnyi só • cukor • 5 dkg margarin • 15 dkg vaj • 10-10 dkg darált mák, darált dió és porcukor
A lisztből a kevés édes-langyos tejben megfuttatott élesztővel, a tojásokkal, csipetnyi sóval és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, kelt tésztát dagasztunk. A végén dolgozzuk bele az 5 dkg puha margarint. A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, összetekerjük, mint a bejglit, majd ismét vékonyra nyújtjuk. Ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle, és gyűrűformára alakítjuk. Kizsírozott sütőlemezen egymás mellé ültetjük, és előmelegített, forró sütőben ropogósra megsütjük.
Ezután egy pillanatra forró vízbe dobjuk a kisült gyűrűket, leszűrjük, és olvasztott vajban megforgatjuk. Mindkét felén meghintjük porcukorral elkevert darált mákkal vagy dióval. Melegen tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu