Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Sárgadinnyeparfé SGY
Sárgadinnyeparfé
Hozzávalók: 1 sárgadinnye • 20 dkg cukor • 1 citrom • 5 dl tejszín
A dinnyét félbevágjuk, a magjait egy éles késsel kikaparjuk. A húsából egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig kockákra vágjuk, és botmixerrel egyneművé keverjük. A pürét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, majd kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor elolvad benne. Kihűtjük, azután elkeverjük benne a citrom levét. A tejszínt habbá verjük, és összekeverjük a dinnyekrémmel.
A forma alját kibéleljük kis kockákra vágott dinnyével, megtöltjük a parféval, és a fagyasztóba tesszük dermedni. Tálalás előtt félórával áttesszük a hűtőbe, így könnyebb lesz adagolni. Éles késsel szeletekre vágjuk, és dinnyegolyókkal díszítjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu