Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 08. 14. péntek2009. 08. 14.

Kép: Sárgadinnyeparfé SGY

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Sárgadinnyeparfé SGY

Sárgadinnyeparfé

Hozzávalók: 1 sárgadinnye • 20 dkg cukor • 1 citrom • 5 dl tejszín

A dinnyét félbevágjuk, a magjait egy éles késsel kikaparjuk. A húsából egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig kockákra vágjuk, és botmixerrel egyneművé keverjük. A pürét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, majd kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor elolvad benne. Kihűtjük, azután elkeverjük benne a citrom levét. A tejszínt habbá verjük, és összekeverjük a dinnyekrémmel.

A forma alját kibéleljük kis kockákra vágott dinnyével, megtöltjük a parféval, és a fagyasztóba tesszük dermedni. Tálalás előtt félórával áttesszük a hűtőbe, így könnyebb lesz adagolni. Éles késsel szeletekre vágjuk, és dinnyegolyókkal díszítjük.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek