Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 09. 11. péntek2009. 09. 11.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

 

Fetás padlizsánpástétom

3 közepes padlizsán · 3 marinált paprika (késztermék) · 2,5 dl húsleves vagy zöldséglé (kockából is lehet) · 1 evőkanál zselatin · 15 dkg feta sajt · 1 csokor petrezselyem zöldje
 
A padlizsánt meghámozzuk és félcentis szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát só nélkül, egy száraz serpenyőben rózsaszínűre pirítjuk.
 
A paprikát kivesszük a pácléből és lecsepegtetjük. A langyos húslevesben vagy zöldséglében elkeverjük a zselatint, és addig melegítjük, amíg forrni kezd. Ekkor lehúzzuk a tűzről és kihűtjük.
 
Egy pástétomformát kibélelünk fóliával úgy, hogy bőven túllógjon az oldalán. A fóliát vékonyan meglocsoljuk az aszpikkal, és sorban egymás mellé szorosan beletesszük az elősütött padlizsánszeleteket. A padlizsánt is áthúzzuk aszpikkal, azután befedjük a félbevágott paprikákkal, majd megint aszpikos locsolgatás következik.
 
A feta sajtot centis csíkokra vágjuk, megforgatjuk finomra vágott petrezselyem zöldjében, és sorban rátesszük a paprikára. Ezt is áthúzzuk aszpikkal, végül az egészet befedjük méretre vágott padlizsándarabokkal, hogy talpa legyen a formánknak. Gondosan belenyomkodjuk, ráhajtjuk a fóliát, és a pástétomot a hűtőben megdermesztjük. Amikor teljesen kihűlt, kiborítjuk a formából, és salátaágyra helyezzük.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek