Diós-almás sütemény
Hozzávalók: 12 dkg vaj · 4 evőkanál méz · 6 + 4 dkg cukor · 1 csomag vaníliás cukor · ½ citrom reszelt héja · só · 5 tojás · 20 dkg liszt · ½ csomag sütőpor · 20 dkg dió · őrölt fahéj · 30 dkg savanykás alma · 1 citrom leve · 5 dkg mazsola · porcukor a szóráshoz
A vajat a mézzel, 6 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és egy csipetnyi sóval habosra keverjük. Egymás után hozzákeverjük a tojásokat, majd a krémet ismét felhabosítjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral meg a darált dióval, és a vajas keverékhez adjuk. A masszát sütőpapírral kibélelt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk. Az almát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és zsindelyszerűen beborítjuk vele a tésztát. Meglocsoljuk citromlével, meghintjük cukorral, őrölt fahéjjal, megszórjuk a langyos vízbe áztatott, lecsepegtetett mazsolával, majd 150-160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 50 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.