Írja Ön a Szabad Földet!

A Szabad Föld 2009/1-es számában a hét témája a Budapesti Olimpia pályázatáról szól. Szakemberek és képviselők írják meg, mondják el a vélekedésüket, mi azonban az Önök véleményére vagyunk kíváncsiak.

Ajánló2008. 12. 20. szombat2008. 12. 20.
Írja Ön a Szabad Földet!

Kérjük, kommentárjaikkal, hozzászólásaikkal lássák el az alábbi hírünket. A legjobb és leginkább az Önök, Kedves Olvasók álláspontját tükröző hozzászólások bekerülnek a Szabad Föld 2009/1-es számába.

Íme, a hír emlékeztetőül:
A Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag fogadta el „Az Olimpiai törvény tervezete” és „A 2020-as budapesti olimpia nagyprojekt lehetséges helyszínei” címet viselő előterjesztést. Az Országgyűlés a jövő év első hónapjaiban dönt a tervezetekről. Amennyiben a parlamenti képviselők többsége igennel voksol, akkor Budapest 2011-ben jogszerűen kandidálhat a rendezői szerepkörre.

A „Dunai szigetek olimpiája” fantázianéven bemutatott projekt megvalósulása esetén a Csepel-szigeten hoznák létre a játékok központi helyszínét. Mind az olimpiai, mind a médiafalu itt épülne fel, miként az úszóversenyeket is itt rendeznék meg. A Margitszigeten és környékén alakítanák ki az északi csomópontot, míg a labdajátékok bázisa a Puskás Stadion környezetében épülne meg.

Várjuk és köszönjük hozzászólásaikat!

Ezek is érdekelhetnek