Sztárok futnak a kutyákkal

Szeptember 20-án, vasárnap kerül megrendezésre a Falkavágta kutyafuttató verseny, ahová lelkes, mozogni vágyó kutyatulajdonosokat várnak.

ÁllatbarátSzabad Föld Online2009. 09. 15. kedd2009. 09. 15.
Sztárok futnak a kutyákkal

A Budapesti Atlétikai Szövetség és a Magyar Canicross SE szervezésében kerül megrendezésre, a Falkavágta névre keresztelt verseny, melyre a kutyás futást (canicross) és a terepfutást kedvelő vagy kipróbálni szándékozó, vállalkozó szellemű résztvevőket várják. A verseny célja – a sport népszerűsítése mellett –, hogy ezúttal is felhívja a figyelmet a felelős állattartásra, illetve beharangozója legyen az idén immáron második alkalommal, hazánkban október 9 és 11-e között megrendezésre kerülő Canicross EB-nek.

A canicross francia eredetű sportág, mely alapvetően futó – terepfutó – sport kutyások számára. E sportágban a kutya és az ember együtt fut a kijelölt versenypályán egy szárral összekötve. A feladat: minél hamarabb megtenni a versenytávot a futóverseny szabályai szerint – ketten együtt.

A most megrendezésre kerülő versenyen több ismert médiaszemélyiség, művész is részt vesz kedvencével, s együtt futnak a Canicross hazai sportolóival, akik az előző években hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt kiemelkedő eredményeket értek el.

Az érdeklődők találkozhatnak és együtt futhatnak többek között Várkonyi Attilával, Fésűs Nellyvel, Homonnay Zsolttal, Gajdos Tamással, Rostás Anikóval, Winkler Róberttel.

A verseny helyszíne: János hegy, Normafa síház–Anna rét és környéke erdei útjai

Nevezési díj: 500 Ft

Kategóriák:

Kutyás futás (canicross)
Bármilyen kutyával lehet a pályát teljesíteni, a versenyen párban egy versenyző és egy kutya vesz részt. A versenyen való részvételi szándékát jelezte már több hazai ismert, népszerű ember.

Cross futás
Terepfutó verseny kutya nélkül a futás szerelmeseinek

Családi kutyás futás
Pár száz méteren együtt a család apraja-nagyja (egy felnőtt, egy 6 évnél fiatalabb gyermek) és a család kedvence)

Program:
9-10.45-ig Helyszíni nevezés
11.00 Kutyás futás rajtja
11.15 Terepfutás rajtja
11.30 Családi futás rajtja

Közben flyball, frizbi és bikejöring (kutyás terepkerékpározás) bemutatókat is tartanak a sportágak kiemelkedő versenyzőinek részvételével.

Elérhetőség, nevezés: [email protected]

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. A verseny helyszínén a kutyákat megkötve kell tartani. A kutyák oltási lapját mindenki hozza magával. A kerékpárosok részére a sisak használata kötelező, egyéb védelmi felszerelés ajánlott.

A verseny helyszíne természetvédelmi területen található, így a rendezők azt kérik, hogy a higiéniai előírások (zacskók stb.) betartására mindenki fokozottan ügyeljen!

Ezek is érdekelhetnek