Fára másztak, ott ragadtak

Fára mászni jó móka – főként, ha az ember le is tud mászni róla. No, ez nem sikerült a minap két barcsi legénynek: tűzoltók hozták le őket.

BulvárBalogh Géza2009. 06. 24. szerda2009. 06. 24.
Fára másztak, ott ragadtak

Az egész város kacag azon a két barcsi legényen, akik a minap felhágtak egy fára, de ott ragadtak. A tizenöt és tizenhét éves ifjú egy öreg hársfát akart meghódítani. Délután fel is kapaszkodtak vagy tíz méter magasba, de mikor lenéztek, inukba szállt a bátorságuk. Megpróbáltak ugyan lejjebb ereszkedni, ám a famászás is olyan, mint a hegymászás: felfele sokkal könnyebb. Eleinte még telt is valahogy az idő, beszélgettek, de ahogy sűrűsödött az este meg az éj, úgy fogyott a bátorság – végül már csak ültek, kapaszkodtak, meg vacogtak, reménykedve várva a hajnalt.

Aztán úgy éjfél körül eszébe jutott valamelyiküknek a mobiltelefon. Innen már gyorsan peregtek az események. Nagy létrával megjöttek a tűzoltók, s pár perc alatt lehozták a megszeppent famászókat. Kutyabajuk se lett, hacsak az nem, hogy elkapta őket a tériszony. Egy darabig aligha gyógyulnak ki belőle.
 

Ezek is érdekelhetnek