Nem unja a rendőrszerepet?

Egyelőre nem nevezik ki örökös detektívnek és viaszfigurája sem lesz a siklósi várpanoptikumban, Stohl András mégis végigdolgozza a nyarat.

BulvárCsontos Tibor2009. 07. 31. péntek2009. 07. 31.

Kép: Szeged, 2009. június 26. Sthol András a Cigányszerelem című operett próbáján a Szegedi Szabadtéri Színpadon. Fotó: Ujvári Sándor

Nem unja a rendőrszerepet?
Szeged, 2009. június 26. Sthol András a Cigányszerelem című operett próbáján a Szegedi Szabadtéri Színpadon. Fotó: Ujvári Sándor

– Hívásom díjátadón érte. Lovas- vagy vadászdíjat adott át?
– A Természettudományi Múzeum ötvenezredik látogatójának adtam át a díját. Vadászember vagyok, ezért gondolhattak rám a múzeum vezetői.

– Két rendőrszerepével az Év Rendőre díjat is továbbíthatná. A Derricket alakító Horst Tapper a müncheni rendőrség örökös detektívje lett. Önt nem cserkészte be az ORFK?
– Nem volt ilyen felkérés, bár részemről semmi akadálya…

– Bordás őrnagy után a készülő Géniusz című tévésorozatban Brunner Péter nyomozót alakítja. Nem unalmas a rendőrszerep?
– Ez is, az is színészi munka, a néző nem keverheti össze a kettőt: a Tűzvonalban megismert katonás frizurám helyett a Géniuszban nagy göndör hajam és borostám van. Kábszeres nyomozót játszom, akinek az apját megölik.

– A hírek szerint a Géniusz a magyar Da Vinci-kód lesz. Egyetért?
– Teljesen. Mondják is, hogy a Tűzvonalban a 24 órát idézi, a Géniusz a Da Vinci-kódot, ami nem baj. A Géniusz érdekes, csavaros történet, ebben is van okkult szál.

– Együtt játszik benne színházi főnökével, Alföldi Róberttel.
– Színészkollégám, barátok vagyunk, a színházon kívül is találkozunk; nincs ebben semmi különös.

– Végigdolgozza a nyarat. Ellenállhatatlan felkéréseket kapott?
– A Csárdáskirálynő után jó volt visszamenni Szegedre a Cigányszerelembe, büszke vagyok a Tenkes kapitánya című musicalre, a Géniusz kitűnő könyv és a Tűzvonalban stábjával forgathatom.

– Hagy néhány napot vakációra is?
– Augusztus 17-én fejezzük be a Géniuszt, 21-én már kezdek a Nemzeti Színházban. Egy-két lopott napom lesz, melyeket a családdal, a barátokkal tölthetek Hajdúszoboszlón, a Balatonon és Somogyban.

– Milyen premierek várják az új évadban?
– Lázár Ervin Berzsián és Dideki című mesejátékában kezdek, majd a Bezerédi Zoltán rendezésében színre kerülő Úri muriban játszom Csörgheő Csulit. A harmadik bemutatót Vadászjelenetek Alsó-Bajorországban címmel Alföldi Róbert rendezi.

– Ha a Rendőrség-történeti Múzeumban nem is lesz ott a viaszfigurája, a siklósi várnak a Tenkes-filmre emlékező panoptikumában elhelyezik az ön viaszbábuját?
– Ezt a dicsőséget nem akarom elvenni Zenthe Feri bácsiéktól, az ő Tenkes-filmjük fantasztikus volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek