A barnák több pénzt és bizalmat kapnak

Egy nemrégiben napvilágot látott kutatás szerint hiába vidámabbak a szőke hajú nők, a barnákat jobban megfizetik és komolyabban veszik a munkahelyükön.

BulvárKovács Réka2010. 01. 21. csütörtök2010. 01. 21.
A barnák több pénzt és bizalmat kapnak

A jól kereső nők körében kétszer annyi barna hajút találunk, mint szőkét vagy vöröset – mutat rá a kutatás –, ráadásul a barnákat sokkal komolyabban is veszik a munkahelyükön. A férfiak 70 százaléka azt állította: a hosszú távú munkakapcsolat szempontjából jobban preferálják a sötétebb hajú nőket – adta közre a Telegraph.

A Garnier Nutrisse számára készített kutatás során kiderült, hogy a megkérdezettek 76 százaléka szerint a barna hajú nők intelligensebbek, míg a vizsgálatba vont férfiak negyede azt állította: a barna hajú nők sokkal megbízhatóbb szeretők. A 6000 megkérdezett 81 százaléka szerint a barnák a legőszintébbek, 66 százalék szerint pedig a legkevésbé szeszélyesek.

Sokan ezért is próbálják ki magukat sötétebb hajszínnel, mondván: szükségük van rá, hogy komolyan vegyék őket. Így a legtöbb hajszín mind sötétebbé változik, ezért is azonosítják a barnát a magabiztossággal és az öntudatossággal. E pozitív tulajdonságoknak köszönhetően pedig nagyobb bizalommal és biztonsággal viszonyulunk a sötétebb hajú nőkhöz. Azok a nők pedig, akik barnára festik a hajukat, gyakran érzik a kedvező változást a róluk alkotott megítélésben.

Ezek is érdekelhetnek