Adolf Hitler kalapács alatt

Adolf Hitler nemrég felfedezett festményei kerülnek kalapács alá a Mullock’s aukciósházban. A náci vezér kezdő festőként pingált tájképekei akár 150 ezer fontért − úgy ötvenmillió forintért − is elkelhetnek.

BulvárRomvári Orsolya2010. 09. 29. szerda2010. 09. 29.
Adolf Hitler kalapács alatt

A most árverésre kerülő képek nemrég kerültek elő egy észak-ausztriai birtokról. Egy névtelenséget kérő ügyvéd bukkant rájuk az általa vásárolt ingatlan szekrényében.

Az akvarellek abból az időből származnak, amikor Adolf Hitler nincstelen, kezdő festőként a turistáknak készített tájképekből kereste a kenyerét.

A későbbi Führer napi tevékenysége volt ekkor kimenni az utcára és festeni. Profi művész akart lenni, de hiába jelentkezett kétszer is a Bécsi Akadémiára, mindkétszer elutasították.

− Egyszerűen nem volt elég jó. Különösen az emberábrázolással akadtak problémái − mondta Richard Westwood-Brookes, az árverező cég munkatársa.  − Pedig ha felveszik, lehet, hogy soha nem ismeri meg a világ Adolf Hitler nevét – teszi hozzá a szakember, aki szerint az elutasításból fakadó harag is szerepet játszhatott abban, hogy Adolf Hitler szörnyeteggé vált.

Ezek is érdekelhetnek