Politikusok? Nem!

A politikusokkal szembeni ellenállás nem csak a mi országunk sajátja. Egy hongkongi felmérés szerint az ottani fiatalok sem bíznak a politikusokban, s nem tartják őszintének az emberek problémái iránti aggodalmukat.

BulvárKovács Réka2011. 01. 20. csütörtök2011. 01. 20.
Politikusok? Nem!

A fiatalok szava pedig jelentős, ugyanis a lakosság mintegy 20 százalékát teszik ki. Jelenleg csaknem 1,4 millió 15 és 29 év közötti fiatal él Hongkongban, akik több mint kétharmada úgy véli, politikusaik gyakran nem mondanak igazat.

A Hongkongi Egyetem szociális munka és szociálpolitikai kara által – kormányzati megbízásból – készített felmérés során több ezer 15 és 29 év közötti fiatalt kérdeztek meg. Több mint háromszázan pedig egy második, átfogóbb kérdőívet is kitöltöttek, s ezen kívül a kutatók egyéni interjúkat és fókuszcsoportokat is bevontak a vizsgálatba.

Kiderült, hogy a fiatalok elégedetlenek a kormányzati kommunikáció hagyományos formáival, ugyanakkor nem érdekeltek abban sem, hogy a kormány és köztük direkt kommunikáció valósuljon meg. A kutatók szerint jelenleg fentről lefelé irányul a kommunikáció, ami helyett fordított irányú, online kommunikációs csatornák kialakítására lenne szükség. Ezzel megteremtődne a fiatalok bevonása a politikába. – olvasható az ELTE hírlevelében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek