Díszruhát kap a régi doboz

Akit az isten egy pirinyó kézügyességgel is megáldott, biztosan örömét leli a szalvétatechnikában (franciául: découpage). A díszítési lehetőségek tárháza úgyszólván kimeríthetetlen – hangoztatja a Fürge Ujjak kreatív női magazin októberi száma, s egyúttal egy díszdoboz készítésének titkaiba avat be.

Család-otthon2007. 10. 05. péntek2007. 10. 05.
Díszruhát kap a régi doboz

Hozzávalók: fadoboz, dekorszalvéta, hobbifesték, découpage-ragasztó, üvegfesték-kontúrozó, olló, ecset.

1. Fessünk a fadoboz tetejére alapozó réteget törtfehér színű hobbifestékkel. Így, mivel a szalvétát nem közvetlenül a fára ragasztjuk, élénkebbek lesznek a színei.

2. Vágjunk ki egy foltot a szalvétából, fejtsük le a legfelső, mintás réteget, majd découpage-ragasztóval ragasszuk a doboz tetejére. A ragasztót kissé felhígítva kenjünk fedőréteget is a szalvétára, ezáltal vízállóvá és tartósabbá téve a mintánkat.

3. Miután a ragasztó megszáradt, fessük ki a dobozunkat hobbifestékkel. A doboz aljához bordó és narancssárga színű festékeket összekeverve kaphatjuk meg a képen látható korallszínt. A doboz tetején a mintát óvatosan fessük körbe ívesen hullámzó vonallal.

4. A festék száradása után aranyszínű üvegfesték-kontúrozóval rajzoljuk körbe a mintát, majd kanyarintsunk a vonalból kiágazó indákat és leveleket.



Ezek is érdekelhetnek