Gyümölcsös koszorú

Három hét múlva kezdődik az Advent, amikor lelkileg is felkészülünk a karácsonyra. Addig még van időnk, hogy saját készítésű adventi koszorút tegyünk az asztalra. A mesterfogásokat a Fürge Ujjakból lestük el.

Család-otthon2007. 11. 09. péntek2007. 11. 09.
Gyümölcsös koszorú

Hozzávalók: szalmakoszorú (esetleg használhatunk oáziskoszorút is), különféle közepes méretű friss levelek, a koszorú díszítéséhez száraz termések (narancsszelet, csillagánizs, fahéjrúd, de használhatunk más terméseket, akár bogyókat is), a termések összeragasztásához ragasztópisztoly, a kötözéshez natúr rafia (de helyettesíthetjük damillal is), a gyertyák elkészítéséhez méhviasz lapok és kanóc, gyertyatüske, olló.

1. Első lépésként fedjük be a szalmakoszorút közepes méretű, friss levelekkel. Használhatunk borostyán-, vadszőlő- vagy platánleveleket is, a lényeg, hogy szépen befedjék a koszorúalapot. Vágjuk le a levelek szárát, majd fektessük rá a leveleket a koszorúra úgy, hogy körülbelül háromnegyed részben fedjék egymást. Minden második vagy harmadik levelet erősítsünk oda rafiával.


2. Ollóval vágjuk a készen kapható méhviasz lapot megfelelő méretre, és szorosan tekerjük fel a kanócra. Ha túl hosszú a kanóc, vágjuk le úgy, hogy mintegy 2 centiméterrel hosszabb legyen, mint maga a gyertya.


3. Készítsük el a terméscsokrokat, amelyek majd a koszorút díszítik. Két szép narancsszeletet ragasszunk össze ragasztópisztollyal, erre ragasszuk a fahéjrudakat és a csillagánizsdarabokat. A balesetveszély elkerülése érdekében gyerekeknek ajánlatos hobbiragasztót használniuk.


4. A kis terméscsokrokat rafiával erősen kössük fel a koszorúra. Végül szúrjuk bele a négy gyertyatüskét a koszorúba, majd szúrjuk rá a négy gyertyát.


Ez a koszorú nemcsak szép látvány, de – a hozzávalóknak köszönhetően – kellemes illatot is áraszt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek