Jégvirágos csokor

Ne csak advent és karácsony idejére díszítsük fel lakásunkat – erre figyelmeztet bennünket a Fürge Ujjak.

Család-otthon2008. 01. 11. péntek2008. 01. 11.
Jégvirágos csokor


Egy-egy szezonális dekorációval igazi téli hangulatot teremthetünk otthonunkban. Ha enyhül az idő, a valódi jégvirág helyett be kell érnünk egy stilizált jégvirágos csokorral.
Hozzávalók: sima vonalú üvegváza, vastag falú üvegpohár, egy teamécses, fehér szalag, különböző méretű fehér teklagyöngyök, eltérő hosszúságú faágak, rézdrót, fehér hobbifesték, szivacs, olló.
A faágakat fehérre festjük (1). Ha úgy tűnik, hogy a festék nem fogta be eléggé, akkor száradás után fessük át még egyszer. Teljes száradás után készítsünk drótra fűzött kis virágokat (2). A nagyobb gyöngyszemeket egyszerűen csak húzzuk rá a vékonyabb ágakra, a drótra fűzött kis virágokat erősítsük a vastagabb ágakra (3). A szalagokat kössük az ágak különböző részeire, törekedve arra, hogy ízlésesen, arányosan legyenek elhelyezve. A mécsestartóhoz mindössze egy vastag falú pohárra van szükség, amit tetszés szerint azokkal az alapanyagokkal dekorálhatunk, amelyeket a csokorhoz is használtunk (4). A pohár szélére kössünk egy kis masnit, amelyet ragasztóval rögzíthetünk, majd ezt is díszítsük drótra fűzött gyöngydísszel. A pohár aljára tegyünk egy kis sót, ebbe állítsuk a mécsest. Ez a dekoráció egészen tél végéig kitart!
Tipp: fehér helyett használhatunk ezüst- vagy aranyszínű alapanyagokat is.

Ezek is érdekelhetnek