Ügyeskedő fiatalok

Mostanában is tartanák farsangi bálokat, házibulikat. A mulatságok kellékeit a fiatalok is elkészíthetik a Fürge Ujjakból ellesett trükkök alapján.

Család-otthon2008. 02. 08. péntek2008. 02. 08.
Ügyeskedő fiatalok




Hozzávalók: papírtrombita, csúcsos sapka, kartonpapír, fakanál, papírtányér, konfetti, folyékony ragasztó, filctoll, vonalzó, olló.

Először készítsük el a sapkát, a trombitát és az álarcot! Ehhez a szilveszterről maradt kellékek is megfelelnek, egy kis konfetti kell hozzá. A csúcsos papírsapkát, a trombitát és az álarcot kenjük be folyékony ragasztóval, majd szórjunk rá a konfettiből. Így teljesen új darabot tudunk belőle varázsolni. (Ha nincs kész sapkánk, egyszerűen elkészíthetjük magunk is: vágjunk ki kartonpapírból egy olyan egyenlő szárú háromszöget, amelynek a magassága tetszőleges, az alja megegyezik a fejünk méretével. A száraknál össze kell ragasztani.) Az asztal dekorálásánál a fő dísz egy maskarába öltöztetett papírtányér. A hátoldala lesz az arca. Ragasszunk konfettis álarcot rá, rajzoljunk szájformát, a szerpentinből készítsünk frizurát neki. Nyakkendőnek pedig kössünk egy szép masnit papírszalvétából, majd ragasszuk a szája alá. Hogy ne keverjük össze poharainkat, vágjunk ki színes virágformákat kartonpapírból, írjuk rájuk a vendégek nevét, a közepükre pedig készítsünk egy kis lyukat és húzzuk fel a szívószálakra.
Végül díszítsük fel az ajtóra való fakanalat. Készítsünk mulatságos arcot neki: ragasszunk álarcot és fessünk szájat, orrot, arcpírt rá. Hajnak csíkokra vágott papírt ragasztunk a feje búbjára. Írjuk fel egy papírra, hogy farsang, vágjuk ki, és ragasszuk a fakanál nyelére. A feldíszített fakanalat tegyük ki az ajtóra, így mindenki tudni fogja, hogy buli van nálunk!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek