Tojásdíszek házilag

A jövő héten már a húsvétra készülődünk. A lakás díszítéséhez hasznos ötletet találhatunk a Fürge Ujjak márciusi számában.

Család-otthon2008. 03. 14. péntek2008. 03. 14.
Tojásdíszek házilag


A húsvéti dekorációhoz bátran választhatunk a hagyományostól eltérő színeket, például rózsaszínt és padlizsánlilát. Ezek a színek sárga árnyalatokkal és az üde zöldekkel egyaránt remekül mutatnak.


Hozzávalók: hungarocell- vagy préseltpapír-tojás, hobbifesték, ecset, gyorsragasztó toll, hobbiragasztó, hagyományos, illetve ultrafinom glitterpor, hurkapálca, szatén-, illetve organzaszalag.



1. Tűzzük a tojást egy hurkapálcára, és egy-két rétegben fessük be hobbifestékkel. Amikor a felső réteg teljesen megszáradt, egy finomabb, hegyes ecsettel ízlés szerint fessünk mintákat a tojásra.


2. Gyorsragasztó tollal ragasztózzuk be a tojás azon részeit, ahová glitterport szeretnénk szórni. (Amennyiben az egész tojást szeretnénk befedni glitterporral, vékony rétegben kenjük át a tojás teljes felületét hobbiragasztóval.)


3. Szórjuk be a ragasztós részeket glitterporral. (A lehullott, felesleges por később újra felhasználható.) Végül kössünk színes szalagot a hurkapálcára, a tojás alá.


Aki nem akarja elkészíteni a képen látható ládikót, a hurkapálcás dekorációt szobanövények mellé is szúrhatja vagy vázába állíthatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek