Díszdoboz gyönggyel

Ha most hozzálátunk, anyák napjára elkészülhet e kedves ajándék. A mesterfogásokat a Fürge Ujjakból lestük el.

Család-otthon2008. 04. 11. péntek2008. 04. 11.
Díszdoboz gyönggyel

A gyöngyszövött betéttel díszített dobozban kisebb ajándékot rejthetünk el anyák napjára.
A képen látható rajzról elkészítjük a gobelint. Az öltésekkel fentről lefelé, majd visszafelé haladunk. A sor első és utolsó gyöngyszeme előtt és után kétszer öltünk át a lyukakon, hogy ne dőljenek el a szélső szemek.
A mellékelt mintát követve váltjuk a gyöngyök színeit. A doboztető közepére ragasztjuk. A doboz tetejének megfelelő méretű bársonytapétát levágjuk, utána a közepén a képnek megfelelő helyet a tapétavágóval kivágjuk. Ezután az öntapadós réteget lehúzzuk, és a kép körül pontosan elhelyezzük. A következő lépés, hogy a doboz tetejére és oldalára rásimítjuk, a belsejébe is visszahajtunk egy keskeny csíkot. A doboz alját hasonlóképpen vonjuk be.
A gobelint használhatjuk különböző ruhaneműk, táska, díszpárna, ajándékzacskó díszítésére is. Ha mosni szeretnénk az elkészített tárgyat, olyan típusú gyönggyel dolgozzunk, amelyik bírja a vizet, és nem ázik el.

Hozzávalók
Kb. 10 g, 2 mm-es ceyloni sárga kásagyöngy, 1 g kristályos világos rózsaszín, 1 g kristályos erős rózsaszín, 0,5 g fehér kristályos, 2 g ezüstközepű világos türkiz, 2 g ezüstközepű sötétzöld gyöngy, 10×10 cm-es, lehetőleg fehér kanava hímzővászon, 45 cm széles, öntapadós, zöld bársonytapéta, 13×16×5,5 cm-es doboz, olló, tapétavágó kés, bőrvarró cérna, gyöngyfűző tű, ragasztó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek