Hűtött, rejtett ételraktár

Nagyanyáink idejében még ismeretlen fogalom volt a hűtőszekrény, vidéken a pince hűvösével, a városban különböző trükkökkel (a tej forralásával, a húsok lesütésével, később jégszekrénnyel) próbálták kivédeni az élelmiszerek nyár okozta megpróbáltatásait.

Család-otthonD. Tasnádi Marianna2008. 07. 11. péntek2008. 07. 11.
Hűtött, rejtett ételraktár

Manapság a hűtőszekrény lényegesen nagyobb szerepet játszik az életünkben, mint akár csak egy évtizeddel ezelőtt. A nagy bevásárlóközpontok ugyanis folyamatosan arra ösztönöznek bennünket, hogy egyszerre nagyobb mennyiségű élelmiszert szerezzünk be, és kisebbfajta ételraktárat rendezzünk be otthon – a nagy hűtők ennek a vásárlói életformának immár alapvető kellékei. Ezeket az új bútordarabokat pedig ugyebár el kell helyezni a konyhában.
Nem könnyű feladat ilyen hatalmas „testnek” úgy helyet találni, hogy ne legyen nyomasztó hatású a többi konyhabútorelem mellett. Esetünkben egész egyszerűen elrejtettük a hűtőt, egy falat építettünk köré. A fal egyik oldalába helyeztük el a sütőt és a mikrót, a másikba pedig a kamraszekrény került. Így a méretes hűtőszekrény nem zavaró elemként, hanem csupán csinos felületként jelenik meg. A konyha közepén úgynevezett szigetbútor áll, ahol az előkészítési munkák folyhatnak. Szervesen kapcsolódik hozzá egy asztal, amelynél kényelmesen lehet étkezni.
A konyhát ezenkívül a színek és ötletek kombinálása teszi egyedivé. A falra nem a megszokott csempeburkolat került, hanem üveg, ami mögött a lila székekhez hasonló színűre mázoltuk a falfelületet. A bútor csíkozásában a barna szín is megjelenik. Az üvegfelület finom szürkéje, valamint a lila-barna kombináció hangulatossá és barátságossá teszi a helyiséget.

Ezek is érdekelhetnek