Fahéjas-mézes teaszelet

Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Család-otthon2008. 10. 30. csütörtök2008. 10. 30.

Kép: Fahéjas-mézes teaszelet 2008.09.03. fotó: Németh András Péter

Fahéjas-mézes teaszelet
Fahéjas-mézes teaszelet 2008.09.03. fotó: Németh András Péter

Hozzávalók:
7 tojás, 5 dkg mazsola,
˝ dl rum, 10 dkg dióbél,
7 ek cukor, 2 ek méz,
7 ek liszt, 1 citrom reszelt héja,
1 kk szódabikarbóna,
1 kk őrölt fahéj,
10 dkg étcsokoládés tortabevonó,
vaj és liszt a forma kikenéséhez

5 dkg diót késsel durvára vágunk, a mazsolát rumba áztatjuk. A tojásfehérjékből 3 evőkanál cukorral kemény habot verünk, a tojássárgáját a maradék cukorral és a mézzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, a reszelt citromhéjat meg a szódabikarbónát, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot. Végül összedolgozzuk a liszttel, a dióval és a mazsolával. Egy őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát. Közepesen meleg sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a tészta már nem ragad a beleszúrt hústűre. Amikor kihűlt, bevonjuk csokoládéval, és pörkölt diógerezdekkel díszítjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek