Sokkoló retikülök

Nemrég óriási botrányt kavart egy táskakiállítás Hollandiában. A divatos holmikat ugyanis kutyákból és cicákból készítette egy hölgy, Katinka Simonse, méghozzá úgy, hogy azokon az egykori házi kedvencek jól felismerhetők. A harmincéves holland nő szándékosan sokkolta a tárlat nézőit. Arra akart rámutatni: míg az emberek egyfelől agyonkényeztetik lakásuk négylábúit, másfelől semmi kivetnivalót nem találnak abban, hogy az állatokat ipari célokra ezerszám legyilkolják.

Család-otthonKeresztény Gabriella2009. 07. 09. csütörtök2009. 07. 09.
Sokkoló retikülök

Sajnos, a provokáció visszafelé sült el, mert Katinka a tárlat után százszámra kapta a gyalázkodó e-maileket. Méghozzá annyit, hogy azokból könyvet is szerkesztett. Egy szoftveres ismerőse segítségével ráadásul kinyomozta a számítógépes levelek küldőinek nevét, címét – és azok is bekerültek a könyvbe.

A Tinke Bell néven is elhíresült állatvédőnek egyébként ez már a sokadik akciója. Korábban például azt a bemutatóját tiltották be, amelyen száz hörcsög szaladgált egyszerre mókuskerekes ketrecében. Ám az emberek ott se „vették a lapot”, ami szerinte jellemző. Hiszen ha valakinek otthon egyetlen hörcsöge mókuskerekezik, az jópofa dolog. De ha nyilvánosan teszi ugyanezt száz, az már állatkínzás. Ami nevetséges és álszemérmes szemléletre vall.

Ezek is érdekelhetnek