Kecskemétre gördül a meglepetés

A hétvégén ismét lesz Kecskeméten Nemzetközi Repülőnap: az Európa öt legnagyobb repülő bemutatója közé tartozó eseményen több mint húsz nemzet legjobbjai mutatják meg, mit tudnak. A MÁV Nosztalgia ez alkalomból élményvonatot indít Kecskemétre, a fedélzetén Farkas Bertalannal.

Család-otthonHardi Judit2010. 08. 04. szerda2010. 08. 04.
Kecskemétre gördül a meglepetés

Első magyar űrhajósként Farkas Bertalan 1980. május 26-án nyolc napos „túrára” indult a világűrbe, hogy a magyar kutatóintézetek által tervezett orvosbiológiai, fémtechnológiai, fizikai, távérzékelési és erőforrás-kutatási kísérleteket, megfigyeléseket hajtson végre.

Most július 27-én nem a világűrbe, hanem Kecskemétre indul, s nem űrhajóval, hanem a MÁV Nosztalgia Élményvonatával. Hogy a másfél órás út rövidebbnek tűnjön, a vonatozókat az űrhajós érdekes előadással várja.

Az utazók megtekinthetik a Közlekedési Múzeumból erre az alkalomra kölcsönkapott űrhajós kiállítást is, aminek része a Pille – ez a magyar fejlesztésű űrhajós műszer a sugárdózis mérésére szolgál – is.

S hogy a kicsik se unatkozzanak, vasúti és repülős kifestő várja a családokat. A repülőnapokra pedig a repülőmodell kiállítás segítségével hangolódhatnak az utasok.

A részletekért keressék fe a MÁV Nosztalgia honlapját.

Ezek is érdekelhetnek