Tervezze meg nyugdíjas éveit!

A kanadaiak – korosztálytól függetlenül – határozott elképzelésekkel rendelkeznek nyugdíjas éveikre vonatkozóan – derült ki egy nemrég készült vizsgálatból.

Család-otthonKovács Réka2011. 01. 13. csütörtök2011. 01. 13.
Tervezze meg nyugdíjas éveit!

A kanadai Investors Group megbízásából készült felmérés szerint a lakosok mintegy kétharmada – kortól függetlenül – konkrét elképzelésekkel rendelkezik arról, hogy miből és miként képzeli el a nyagdíjas éveit. A kutatást két korosztályban végezték el. az ún. baby boomer (vagyis a II. világháború után születettek) és az X generáció (azaz a ma harmincas-negyvenes évikben járó felnőttek) megkérdezésével.

A közvetlenül a nyugdíj előtt álló korcsoport 66 százaléka állítja, hogy konkrét tervei vannak a nyugdíjas éveire, míg az X generáció tagjainak 58 százaléka  ugyanezt – olvasható az ELTE hírlevelében.

A harmincas-negyvenes generáció mintegy 61 százaléka rendelkezik nyugdíj-előtakarékossággal, 85 százalékuk pedig azt tervezi, hogy az idén is gyarapítja azt. Az idősebb korcsoport körében 62 százalékos a megtakarítók és 79 százalékos az azonos összegű befizetést tervezők aránya.

A megkérdezettek közül tízből négyen tervezik, hogy a nyugdíj mellett részmunkaidőben továbbra is dolgozni fognak, aminek hátterében részben mentális és szociális igények, részben anyagi okok állnak.

Úgy tűnik, mindkét generáció optimistán tekint a jövőbe: a válaszadók csaknem 60 százaléka szerint a nyugdíjba vonulásukat követően izgalmas új korszak kezdődik majd az életükben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek