Éjszakai izzadás, lábforma és köldök

Olvasónk reggelente csapzottan ébred, ágyneműje erősen nedves az éjszakai verejtékezéstől. Tudni szeretné, hogy e jelenségnek mi az oka, mit tehet ellene?

Család-otthonDr. Szirmák Eszter2011. 10. 07. péntek2011. 10. 07.
Éjszakai izzadás, lábforma és köldök

A jelenség oka lehet góc, idült fertőzés vagy lappangó, lassan kialakuló betegség. Cukorbetegeknél az éjszakai lecsökkent vércukorszint áll a háttérben. Klimaxban is előfordul, ilyenkor az alacsony ösztrogénszint a ludas. Sokszor a tartós stressz váltja ki. Azt javaslom, ne habozzon háziorvosa segítségét kérni a panasz eredetének felderítéséhez.

Nem betegség, állapot jeligére. Testét edző levélírónk elégedetlen a lábformájával, s azt kérdezi, miképpen tudna azon változtatni?

Az izomzat sportolás hatására fellépő tömegnövekedésének mértékét genetikailag öröklött okok is befolyásolják. Hogy a láb formája milyen, s ez mennyire változtatható sporttal, szintén visszavezethető a veleszületett tulajdonságokra. A torna valamelyest javíthat az öröklött formán, de egy vékony csontozatú és izomzatú lábból nem lesz vastag és tömzsi – s ez fordítva sem képzelhető el. Az alkati tulajdonságokat el kell fogadnia. Ne aggódjék, megtalálja majd igazi kedvesét, hiszen a jó párválasztás nem a láb formáján áll vagy bukik.

Köldök jeligére. Olvasónk a köldökén tapasztalt változások miatt agódik. Elsősorban pedig az ott elhelyezett testékszerre gyanakszik. Kérdezi, hogy házilag is orvosolható-e a gondja?

A köldök körüli bőrpír és a köldökből csorgó váladék gyulladás jele. Panaszával mindenképpen keresse fel az orvosát, mert a gyulladás kezelése mellett az eredeti okot is ki kell deríteni. Előfordulhat, hogy sebészi feltárásra lesz szükség. Addig is a köldökékszert haladéktalanul el kell távolítani!

Ezek is érdekelhetnek