Fogamzásgátló nők előnyben?

Az a nő, aki fogamzásgátló tabletta szedése közben találkozik a leendő férjével – legyen bár kevésbé vonzó –, nagyobb valószínűséggel él majd hosszú és boldog házasságban – derült ki egy új kutatásból.

Család-otthonKovács Réka2011. 10. 14. péntek2011. 10. 14.
Fogamzásgátló nők előnyben?

A kapcsolat kezdetén fogamzásgátlót szedő nők házassága átlagosan két évvel tovább tart. Bár a férjeik számára kevésbé vonzóak szexuálisan, mégis a házasság más területein (anyagi támogatás, hűség) az említett tény erősebbé teszi a köteléket.

Ugyanis a tablettát szedő nők hormonháztartása jóval kiegyensúlyozottabb a havi ciklus idején. Azok a nők, akik viszont nem használnak hormontablettákat, a hangulatváltozásaik következtében vonzóbbak – igaz, ez hosszú távon nehezebben elviselhető.

A kutatók világszerte több mint 2500 nő elsőszülött gyermeke biológiai apjával való kapcsolatát vizsgálták. Kiderült, hogy a tabletta használata befolyásolhatja a nők férjválasztását. Dr. Craig Roberts, a Stirling Egyetem kutatója szerint a hatásnak negatív és pozitív eleme is van: a fogamzásgátlót használó nők kevésbé elégedettek a szexuális életükkel, de a házasság egyéb elemeivel annál inkább.

Vagyis a tabletta hosszabb, de kevésbé szenvedélyes házasságot ígér. Tessék választani!

Ezek is érdekelhetnek