Mi a legmenőbb a közösségi médiában?

21 országban vizsgálták a közösségi oldalak legnépszerűbb tartalmait, melyből kiderült a zene mindent visz.

Család-otthonKovács Réka2012. 12. 30. vasárnap2012. 12. 30.

Fotó: Nemeth Andras Peter

Mi a legmenőbb a közösségi médiában? Fotó: Nemeth Andras Peter

Az elmúlt évek egyértelműen a közösségi oldalak robbanásszerű elterjedéséről szóltak a médiában. Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, Oroszországban és sok európai államban a felnőtt népesség mintegy fele használja a Facebook és társai szolgáltatását. Felvéve a haladás irányát a mobiltelefonok is óriási technológiai fejlődésen mentek át, így mára már világszerte elterjedtek az okostelefonok, mellyel nemcsak a telefonálás, de a kép- és zene- és email küldés is egyszerűvé vált.

E technológiák elsősorban a fiatalok és a magasan iskolázottak körében terjedtek el. A vizsgált országok szinte mindegyikében megfigyelhető volt a 30 évesnél fiatalabbak és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők relatív túlsúlya a közösségi médiahasználók és az okostelefonnal rendelkezők körében.

A fiatalok pedig leginkább a zenével és filmekkel kapcsolatos véleményüket osztják meg internetes ismerőseikkel. Jelentős számban posztolnak helyi ügyekkel, sporttal és politikával kapcsolatos bejegyzéseket, míg a vallási témájú tartalmak erősen lemaradva követik ezeket gyakoriságban – írja az ELTE hírlevele.
 

Ezek is érdekelhetnek