Mikor vagyunk a legboldogabbak?

Ha tippelnünk kellene, mikor vagyunk a legboldogabbak életünkben, a legtöbben talán a házasságkötés vagy a gyermekszületés pillanatait neveznénk meg. Nem úgy a britek, akik többsége sokkal inkább gyerekkorában, illetve később – nyugdíjasként éli meg ezt.

Család-otthonKovács Réka2012. 12. 15. szombat2012. 12. 15.
Mikor vagyunk a legboldogabbak?

A házasságkötés és a gyermekek születése hagyományosan olyan esemény, amelyet életünk legboldogabb pillanatai közé sorolunk. Egy brit kutatás azonban arra mutat rá, korántsem a húszas, harmincas, negyvenes évek – amikor ezekre az eseményekre rendszerint sor kerül – a legboldogabbak egy ember életében. A Juicy Drop Pop édességmárka megbízásából készült kutatás kétezer, 5 és 80 év közötti válaszadó bevonásával két szélsőbb életkorba tartozó személyeket jelöl meg legboldogabbnak: a 9 és a 68 éveseket – olvasható az ELTE hírlevelében.

A 68 és a 9 éves generáció tagjai állították többségben, hogy jelenlegi életszakaszukban az a legfontosabb, hogy jókedvűen, jól érezzék magukat. Ezzel szemben a 20-as, 30-as, 40-es éveikben járók vállát a napi feladatok mellett egyéb gondok is nyomják: a karrierépítés, hiteltörlesztés miatt nem nagyon van idejük arra, hogy élvezzék az életet. Ennek is lehet a következménye, hogy a kicsik fele úgy érzi, nagyszüleik társasága sokkal szórakoztatóbb, mint bármely családtagé, beleértve anyjukat és apjukat is.

 

Ezek is érdekelhetnek