Füstölt ízű? Málna ízű? Fűízű? Csak kutyulék

Nézegetem a kajaboltban a polcokat. Babfőzelék, rendben, de hogy füstölt ízzel? Édesanyám füstölt húst főzött a babfőzelékbe, attól lett füstölt az íze. Aztán meg: málnaízű szörp. Hát milyen íze legyen a málnaszörpnek? Igazit annak idején a nagymarosi Rozi nénitől kaptunk, máig emlékszem az ízére…

Család-otthonBudai Horváth József2014. 04. 17. csütörtök2014. 04. 17.
Füstölt ízű? Málna ízű? Fűízű? Csak kutyulék

Mikor már vagy az ötödik hasonló „modern” terméknél járok, nyilall belém a felismerés: hoppá, azért csak ízű, mert utánozza az eredetit! Nincs abban füstölt hús, málna, miegymás.

S vajon miféle utánzó kutyuléktól lesz valami füstölt vagy málnaízű?

Régebben tudtuk, hogy a narancsszörphöz sárgarépát adagoltak vagy a gesztenyemasszában babbal „helyettesítették” a gesztenyét – de hol van már a tavalyi hó! A pótszerek ugyanolyan sokba kerülnek, nincs értelme a hamiskodásnak.

Valamelyik cég (bár nem írja rá a dobozra) fűízű tejet gyárt. Nyilván fűízzel készül. Csak azt nem tudom, a tehénbe vagy a tejbe rakják-e bele?

Ezek is érdekelhetnek