Élelmiszer-ipar

Tovább gyűrűzik a lengyel húsbotrány

A szlovén élelmiszer-biztonsági hatóság 12 tonna fertőzött lengyel származású marhahúst vont be a piacról, amely feldolgozott, kebab formában érkezett az országba. Ez a botrány érintette Magyarországot is, de itt még az előtt elkobozták a hústételeket, mi

O. Horváth György| 2019.02.15.

A szlovén élelmiszer-biztonsági hatóság 12 tonna fertőzött lengyel származású marhahúst vont be a piacról, amely feldolgozott, kebab formában érkezett az országba. Ez a botrány érintette Magyarországot is, de itt még az előtt elkobozták a hústételeket, mi

O. Horváth György| 2019.02.15.

Gyulán már nincsenek húsba vágó bajok

Gyulán ismét stabil alapokon áll a húsipar, a korábbi válságos időket követően immár profitot és egyre növekvő árbevételt könyvelhet el évről évre a húskombinát – mondták újságíróknak vállalatvezetők a Magyar Termék Nonprofit Kft. által szervezett bemutat

O. Horváth György| 2019.01.15.

Gyulán ismét stabil alapokon áll a húsipar, a korábbi válságos időket követően immár profitot és egyre növekvő árbevételt könyvelhet el évről évre a húskombinát – mondták újságíróknak vállalatvezetők a Magyar Termék Nonprofit Kft. által szervezett bemutat

O. Horváth György| 2019.01.15.

Mit választanak idén az adócsaló szervezetek? A tejet már nem!

5 százalékra csökkent az ESL és az UHT tejek forgalmi adója, számos plakát hirdeti már, melyik láncnál, milyen akciók során lehet a korábbinál sokkal olcsóbban megvenni az eltartható tejeket. A fogyasztók mellett a termelők és feldolgozók is örülnek: végr

O. Horváth György| 2019.01.03.

5 százalékra csökkent az ESL és az UHT tejek forgalmi adója, számos plakát hirdeti már, melyik láncnál, milyen akciók során lehet a korábbinál sokkal olcsóbban megvenni az eltartható tejeket. A fogyasztók mellett a termelők és feldolgozók is örülnek: végr

O. Horváth György| 2019.01.03.

Három virslivel volt kicsi baj

A szilveszterre tekintettel húszféle virslit vizsgált meg az akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium, három termék gyártóját megbírságolták.

O. Horváth György| 2018.12.31.

A szilveszterre tekintettel húszféle virslit vizsgált meg az akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium, három termék gyártóját megbírságolták.

O. Horváth György| 2018.12.31.

Végre véget érhet a tejpiaci adócsalás

Január elsejétől 18%-ról 5% százalékra csökken az ESL és az UHT tejek forgalmi adója. Így végre megszűnik az alapja az évtizede tartó adócsalásnak, a hazai árak letörését is lehetővé tévő külföldi tartós tejekkel történő ügyeskedéseknek.

O. Horváth György| 2018.12.22.

Január elsejétől 18%-ról 5% százalékra csökken az ESL és az UHT tejek forgalmi adója. Így végre megszűnik az alapja az évtizede tartó adócsalásnak, a hazai árak letörését is lehetővé tévő külföldi tartós tejekkel történő ügyeskedéseknek.

O. Horváth György| 2018.12.22.

Új, állami védjegy van születőben

Káosz helyett egy minőségi jegy lehetne az élelmiszereken. Ma csaknem ötven különféle minősítést jelölő embléma található a magyar élelmiszereken. Ezek között nehéz eligazodni a gyártóknak és a vásárlóknak, így az agrárminiszter egyetlen erős védjegyet te

O. Horváth György| 2018.11.20.

Káosz helyett egy minőségi jegy lehetne az élelmiszereken. Ma csaknem ötven különféle minősítést jelölő embléma található a magyar élelmiszereken. Ezek között nehéz eligazodni a gyártóknak és a vásárlóknak, így az agrárminiszter egyetlen erős védjegyet te

O. Horváth György| 2018.11.20.

Győznek a vegánok? - Jelölni kell az ételeket a jövőben?

Egymillió aláírás kell hozzá, illetve az EU Bizottságának későbbi döntése és valószínűsíthető, hogy minden unióban forgalmazott élelmiszeren fel kell majd tüntetni azt, hogy vegán, vegetáriánus, vagy nem vegetáriánus fogyasztói szokásnak felel meg az adot

O. Horváth György| 2018.11.20.

Egymillió aláírás kell hozzá, illetve az EU Bizottságának későbbi döntése és valószínűsíthető, hogy minden unióban forgalmazott élelmiszeren fel kell majd tüntetni azt, hogy vegán, vegetáriánus, vagy nem vegetáriánus fogyasztói szokásnak felel meg az adot

O. Horváth György| 2018.11.20.